Συνάντηση Προέδρων Επιμελητηρίων της Θράκης με τον Υπ. Ανάπτυξης με θέμα την καταβολή της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους (12%) από τον ΟΑΕΔ

Δημοσιεύθηκε στις 04/12/2015 13:55

Ξάνθη, 04 Δεκεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Ξάνθης ενημερώνει τα μέλη του ότι την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2015 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η προγραμματισμένη συνάντηση των Προέδρων των Επιμελητηρίων της Θράκης με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταθάκη με μοναδικό θέμα την καταβολή της επιδότησης του εργοδοτικού κόστους (12%) από τον ΟΑΕΔ.

Το Επιμελητήριο Ξάνθης εκπροσωπήθηκε από το μέλος Δ.Σ. κ. Νικόλαο Δεληπάλλα, λόγω κωλύματος υγείας του Προέδρου.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκτός από τους Προέδρους των Επιμελητηρίων Ροδόπης και Έβρου, εκπρόσωποι του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Ακριτικών Περιοχών και οι Βουλευτές Γκαρά Αναστασία, Δημοσχάκης Αναστάσιος, Ρίζος Θεόδωρος, Γιαννακίδης Ευστάθιος, Ζεϊμπέκ Χασάν Χουσεϊν και Στογιαννίδης Γρηγόριος.

Μέσα σε ένα βαρύ κλίμα και μετά από εκτενή διάλογο και αναφορά των προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην καταβολή της συγκεκριμένης επιδότησης, ο αρμόδιος για το θέμα Υπουργός κ. Σταθάκης ενημέρωσε τους φορείς:

  1. Έχει αποφασισθεί η διακοπή του κινήτρου αυτού και επίκειται η κατάθεση σχετικού Νομοσχεδίου.
  2. Δεν αναμένεται καταβολή των οφειλών από την επιδότηση αυτή για το χρονικό διάστημα 2010-2015 από τον ΟΑΕΔ λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων.
  3. Το Υπουργείο Οικονομίας βλέπει θετικά την λύση του συμψηφισμού των απαιτήσεων που πηγάζουν από τη συγκεκριμένη επιδότηση με οφειλές των επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, εντός του έτους 2016.
  4. Αναφορικά με το θέμα της παραγραφής των αξιώσεων των επιχειρήσεων για το έτος 2010 οι δυνατότητες του Υπουργείου για επίλυση του θέματος είναι περιορισμένες.
  5. Συμφωνήθηκε να υπάρξει συνεργασία για τη διερεύνηση της χρηματοδότησης ανάλογου μέτρου μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020 ή της Επανεκκίνησης.

Ως εκ τούτου η κάθε επιχείρηση οφείλει να πράξει αυτά που θεωρεί αναγκαία προς το συμφέρον της και τις υποχρεώσεις της. (Επ’ αυτού παρακαλούμε τα μέλη μας να επικοινωνούν με το Επιμελητήριο, τηλ.: 2541064213, προκειμένου να σας δώσουμε προτάσεις για το συγκεκριμένο θέμα).

Καλούμε τους βουλευτές Ξάνθης να καταψηφίσουν την κατάθεση του νομοσχεδίου για την κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου, μέχρι να ψηφιστεί ανάλογο μέτρο μέσω του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Επισυνάπτουμε το κοινό Υπόμνημα των Επιμελητηρίων της Θράκης που κατατέθηκε στον Υπουργό.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ