Απάντηση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της Ε.Ε. στην ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη σχετικά με την ενίσχυση του μισθολογικού κόστους στις επιχειρήσεις της ΑΜ-Θ

Δημοσιεύθηκε στις 02/03/2016 15:10

Ξάνθη, 02 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Επιμελητήριο Ξάνθης συγχαίρει την Ευρωβουλευτή κα. Μαρία Σπυράκη για την πρωτοβουλία της να κάνει επερώτηση στην Ευρωβουλή, συμμεριζόμενη την αγωνία χιλιάδων επιχειρήσεων της Αν. Μακεδονίας – Θράκης σχετικά με την επιδότηση μισθολογικού κόστους εργασίας, γνωστό σε όλους μας ως 12%.

Η σημερινή απάντηση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της Ε.Ε. κας. Μ. Βεστάγκερ, είναι «κεραυνός εν αιθρία» για όσα αντέτειναν με περισσή υποκρισία όλοι, δυστυχώς, οι αρμόδιοι Υπουργοί στους Προέδρους Επιμελητηρίων της Αν. Μακεδονίας – Θράκης, ότι δήθεν είναι παράνομη εν λόγω επιδότηση και δεν πρέπει να δημοσιοποιείται καθώς υπάρχει ο κίνδυνος η τρόικα να μας ζητήσει την επιστροφή όλων αυτών των επιδοτήσεων διαχρονικά που σημαίνει την καταστροφή όλων αυτών των επιχειρήσεων.

Η απάντηση της Επιτρόπου Ανταγωνισμού της Ε.Ε. διαψεύδει και εκθέτει διαχρονικά όλους τους Υπουργούς που ισχυρίζονταν υποκριτικά, όλους αυτούς τους δήθεν κινδύνους προκειμένου να μηδενίσουν ανταγωνιστικά των επιχειρήσεων της Α.Μ-Θ, υπέρ τρίτων αλλά και να κρύψουν την οικονομική «γύμνια» των μνημονιακών υποχρεώσεων που είχαν αναλάβει. Έφτασαν μάλιστα σήμερα, για τους ίδιους λόγους, να μιλούν για κατάργηση αυτού του μέτρου.

Θεωρούμε ότι πρέπει η Κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να τοποθετηθούν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και να αναλάβουν το πολιτικό κόστος των πράξεων τους. Σε διαφορετική περίπτωση, κατάργησης δηλαδή του 12%, θα σημάνει την «ταφόπλακα» των επιχειρήσεων που έχουν απομείνει, παλεύοντας με άνισους όρους ανταγωνισμού στην ευαίσθητη ακριτική περιοχή της Αν. Μακεδονίας & Θράκης.